Utbildningen

Vilket gymnasium ska jag välja?

Funderat på Teknikprogrammet?

Vill du ha ett jobb?

 

Välj Volvogymnasiet för att få:

En perfekt mix

Hos oss får du en perfekt mix av Industri- och  Teknikprogrammet. Vår skola är unik eftersom vi erbjuder grundläggande och särskild behörighet för de som väljer att läsa utökade kurser.

Till kursplanen

Bra resurser

Vår skola har tillgång till den teknologi som våra bolag använder och en egen maskinpark. Alla våra kurser kräver att du har tillgång till en dator, du får därför en egen laptop som du använder under utbildningen. Bolagen stöttar oss vilket ger oss möjlighet till en hög lärartäthet.

Anställning

Om du läser på Volvogymnasiet blir du visstidsanställd på Volvo Powertrain eller Aurobay (fd Volvo Cars) under de tre studieåren och är då tjänstledig för studier. Efter fullgjorda studier finns det goda möjligheter till att erbjudas en anställning. En av förutsättningarna är att du uppfyller företagets gällande krav på bl.a hälsokontroll. Anställning sker då enligt gällande arbetslagstiftning.

En yrkesutbildning

Vi har fem olika yrkesinriktningar att välja på.

  • Serviceelektriker
  • Servicemekaniker
  • Produktionstekniker
  • Gjuteritekniker
  • Automationstekniker

Läs mer om våra yrkesval

Sommarjobb, praktik & utlandspraktik

Våra elever har praktik som sker på Volvo. Under normala omständigheter finns det dessutom goda möjligher till praktik utomlands under 3 veckor i slutet av årskurs 3. Klarar du minst godkänt i kurserna erbjuds du även sommarjobb mellan årskurserna.

Läs mer om jobb & praktik

Våra elever trivs hos oss

Våra elever är viktiga för oss och alla har möjlighet att tycka till om sin skoldag. Vi samarbetar med elevkåren, genomför kursutvärderingar och temadagar ökar vår gemenskap.

Teambuilding & delaktighet