Sjukanmälan och lite info om covid-19

Sjukanmälan görs innan lektionsstart av eleven, varje dag, till Annelie Kinell 0733-333853.

Sjukanmälan nås lättast mellan kl.07-08.

Sms är ej giltig som sjukanmälan första sjukdagen. Om samtalet inte går fram – prata in på telefonsvararen.

Är du hemma för förkylningssymptom och inte är dubbelvaccinerad sedan 14 dagar tillbaka behöver du testa dig för covid-19. Testet görs av vårdcentral eller via 1177.se. Vid positivt svar – hör av dig till skolan för besked. Vi kan eventuellt behöva starta en smittspårning.

Kort info om smittspårning:
Som elev kan du bli kontaktad för smittspårning. Till detta används gurgeltest som kan genomföras och lämnas in på Volvogymnasiet för vidare analys på labb.
Du kan fortfarande gå till skolan under tiden om du är symptomfri men i övrigt bör du hålla dig borta från fritidsaktiviteter och umgänge på fritiden medan smittspårningen pågår. Detta gäller i totalt 7 dagar eller om testet visar sig vara negativt och kommer innan tidsfristen på 7 dagar gått ut.
Närmare information lämnas ut skriftligt tillsammans med gurgeltesterna.

Annelie Kinell

Gymnasiekoordinator

Sjuksköterska

Marléne Johansson har sitt kontor på Västerhöjdsgymnasiet men kommer till Volvogymnasiet på onsdag förmiddagar.