Utbildningen

Vi erbjuder ett Industritekniskt program där utbildningen innehåller teori blandat med stora delar praktiska moment. Vår skola är unik eftersom vi utöver en gedigen yrkesutbildning erbjuder grundläggande och särskild behörighet för de som väljer att läsa utökade kurser.

En del kurser förlägger vi ute på Volvo Powertrain respektive Volvo Personvagnar. De flesta ämnen läser du på Volvogymnasiet och ett fåtal teoretiska ämnen samt idrott läser du på Västerhöjdsgymnasiet.

Hus oss får du både högskolebehörighet och ett yrke.

Vår skola är unik eftersom vi erbjuder två utbildningar i en, vilket ger dig grundläggande eller särskild högskolebehörighet (beroende på vad du väljer att läsa) och ett yrke inom något av våra 5 yrkesområden. Detta har vi möjlighet att lösa genom att du kan läsa ett utökat program, med upp till 3 300p.

Jobb efter studenten

Volvogymnasiet har ett starkt samarbete med Volvo Cars och Volvo Powertrain i Skövde där eleverna erbjuds en visstidsanställning på något av bolagen. Hittills har alla som klarat utbildningen fått erbjudande om jobb efter studenten. Volvoföretagen vill såklart behålla sina begåvade elever, men vi har många andra företag som frågar efter våra studenter.

Mer om utbildningen

Sommarjobb, praktik & utlandspraktik

Våra elever har både praktik som sker på Volvo och utlandspraktik under 3 veckor i slutet av årskurs 3. Klarar du minst godkänt i kurserna erbjuds du även sommarjobb mellan årskurserna.

Mer om jobb & praktik

Alla kan söka till Volvogymnasiet

Vi vet att en del hävdar att man måste ha bra betyg för att komma in. Det är inte alltid helt sant. Vilka som kommer in beror helt på hur många som söker och vilka betyg de har.

Vad som krävs för att gå här

Programmet

Volvogymnasiet är en del i företagets centrala utbildningsenhet Volvo Kompetenscenter. Karaktärsämnen läses på Volvogymnasiet medan kommunens gymnasieskola Västerhöjdsgymnasiet står för undervisningen i de gymnasiegemensamma ämnena.

Mer om programmet