Högskolebehörighet och högskoleförberedande

Läs högskoleförberedande utbildningar och få din högskolebehörighet

Redan i gymnasiet är det viktigt att du väljer rätt gymnasieprogram och kurser från början. För att läsa på universitet och högskola krävs det att du har grundläggande behörighet och i vissa fall även särskild behörighet.

Vår skola är unik eftersom vi erbjuder både grundläggande och särskild behörighet. Vi är med andra ord både ett yrkes- och ett högskoleförberedande program vilket ger dig många olika valmöjligheter i framtiden. Du slipper på så sätt att läsa in gymnasiekurser och ämnen i efterhand.

Kontakta oss eller läs mer om de olika yrkesvalen här!

 

Högskolebehörighet och högskoleförberedande

Redan i gymnasiet är det viktigt att du väljer rätt gymnasieprogram och kurser från början. För att läsa på universitet och högskola krävs det att du har grundläggande behörighet och för de flesta program även särskild behörighet.

 

Varför är det viktigt med högskolebehörighet och ett högskoleförberedande program?

Vi och företagen bakom skolan värderar yrkeskompetensen högt för att du som elev ska vara en eftertraktad medarbetare i framtiden. Om du sedan väljer att läsa vidare kommer du att vara väl förberedd även på de utmaningar som väntar på högskola och universitetet.

Under ditt första år hos oss kommer du att få en bred teoretisk och teknisk grundutbildning med tillgång till den senaste utrustningen. I årskurs två får du fördjupa dina kunskaper och till tredje läsåret får du välja specialisering inom ditt favoritområde. Vad du än väljer att studera får du minst grundläggande högskolebehörighet med möjlighet att läsa upp till särskild högskolebehörighet.

 

Varför ger Volvogymnasiet högskolebehörighet och är högskoleförberedande?

Det industritekniska yrkesområdet förändras snabbt och hos oss blir du förberedd för framtiden. Ett företags överlevnad är helt beroende av sin inre kreativa kraft att förändras. Utbildningen kommer att utveckla din förmåga till att lösa problemlösning och stimulera dig att upptäcka innovativa möjligheter att skapa och möta förändringar.

Vi erbjuder en teknikutbildning som ger bred kompetens från teknikprogrammet och industritekniska programmet. Vi erbjuder en teknikutbildning utöver det vanliga med suveräna möjligheter att i verkligheten tillämpa det du lär dig när du praktiserar hos något av de företag som grundat skolan.

Vår skola är unik eftersom vi erbjuder både grundläggande och särskild högskolebehörighet. Vi är med andra ord både ett yrkes- och ett högskoleförberedande program vilket ger dig många olika valmöjligheter i framtiden.

Studietakten är lite högre än om du skulle gå industritekniska programmet i en vanlig gymnasieskola.

Du satsar mer, men får också mer tillbaka!

 

Vilka är fördelarna med att Volvogymnasiets ger högskolebehörighet och är högskoleförberedande?

Hos oss på Volvogymnasiet:

  • blir du förberedd för att läsa vidare.
  • får du möjlighet att läsa utökade kurser.
  • får du möjlighet att anpassa din studieplan efter just dina behov.
  • får du värdefull erfarenhet ifrån arbetslivet inför fortsatta studier.

Kontakta Volvogymnasiet om du vill veta mer om det högskolebehörighet och högskoleförberedande utbildningar!